понеділок, 14 травня 2018 16:34

"Крим маємо рятувати, як свою дитину від бандитів" - Муждабаєв

"Крим маємо рятувати, як свою дитину від бандитів" -  Муждабаєв
Крим окупований ворогом із 20 лютого 2014 року. Фото 112.ua

Українці мають боротися не тільки за територію Криму, а й за людей, які опинились в окупації ворога.

Про це Gazeta.ua заявив публіцист Айдер Муждабаєв, коментуючи заяву письменника Василя Шкляра, що Україні Крим не потрібен.

"Якщо в тебе крадуть дитину, а ти вважаєш, що її треба залишити бандитам - це твоя особиста думка. Я ж думаю, що треба її рятувати. Під дитиною маю на увазі кримськотатарський народ. Зараз скоріше за все, у держави повноцінного плану стосовно повернення Криму немає. Я про нього точно не знаю. Але ми не маємо завершувати боротьбу проти ворога. Така позиція - це думка людини, якій байдуже, чи будуть знищені кримські татари росіянами, як це вони постійно робили з часів Катерини ІІ. Радує те, що більшість українців ніколи навіть не подумає віддавати Крим ворогу", - сказав Айдер Муждабаєв.

Український письменник і політичний діяч Василь Шкляр заявив, що Україні Крим не потрібен.

"Ось ми всі говоримо: "Та ні, там наші люди!" Ну і в Чикаго їх більше, наших людей, і в Нью-Йорку більше. Я маю на увазі свідомих українців. Навіщо ми себе дуримо?" - заявив письменник в ефірі Espreso.TV .

За його словами, на півострові багато "природних" росіян, які зараз "в ейфорії від того, що вони живуть в Росії", а спроби "повернути" півострів викличуть у кримчан лише ненависть.

"Наша земля - та, яку нація може освоїти на рівні своєї культури, духовності. Інакше це сіра територія, сіра зона, яка гальмує наш прогрес", - вважає Шкляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький генерал назвав місце можливої війни в Європі.

Російські депутати хочуть ввести кримінальну відповідальність за дотримання західних санкцій, зокрема в частині заборони на роботу в анексованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Крим маємо рятувати, як свою дитину від бандитів" - Муждабаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути