понеділок, 14 травня 2018 10:46

Німецький генерал назвав місце можливої війни в Європі

Німецький генерал назвав місце можливої війни в Європі
У бойовиків танків більше, ніж в німецької амрії. Фото 112.ua

Німецький генерал у відставці розповів про війну в Європі і перспективи вирішення ситуації на Донбасі.

"НАТО і Захід не збираються нападати на Росію. Не скажу, що Путін збирається напасти на нас. Але в 2014 році російський уряд порушив кілька міжнародних договорів, був анексований Крим, а на сході України у них більше танків, ніж у бундесверу. Тому відносини з НАТО і Заходом охололи. Це зрозуміло, адже Росія повернула війну в Європу. У бойовиків танків більше, ніж у всієї німецької армії", - сказав Ганс-Лотар Домрезе, чотиризірковий німецький генерал у відставці, в інтерв'ю DW.

Країни Балтії Кремль не цікавлять, адже там немає нафти чи газу, а воювати із НАТО вийде дуже дорого.

"Зараз кривава рана - це Україна. На переговорах у Мінську Німеччина правильно поводилася, коли було сказано, давайте доб'ємося припинення вогню на сході, а питання Криму винесемо за дужки, нехай цим займаються наші діти. Але на сході України досі немає миру. Україна досі не контролює більшу частину свого кордону з Росією. Це відкрита рана. Якщо конфронтація в Європі можлива, а я вважаю Україну - найбільшою небезпекою, адже на лінії розмежування може статися неконтрольована ескалація, що в свою чергу може мати більш широкі наслідки, адже тоді можуть прийти на захист українців війська США", - пояснив військовий експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вдарили по ЗСУ новітніми реактивними снарядами.

ДНР внесла у списки для обміну полоненими керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого підозрюють у підготовці теракту у центрі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Німецький генерал назвав місце можливої війни в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути