понеділок, 29 жовтня 2018 21:27

Кримчан не будуть карати за службу в російській армії

Кримчан не будуть карати за службу в російській армії
Прокуратура не буде переслідувати призваних кримчан. Фото: telegraf.com.ua

Мешканців окупованого Криму не будуть карати за службу в російській армії.

"Той факт, що громадянин України перебуває на службі в Збройних силах Росії, безумовно, не є підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності за кримінальним законодавством України. Я хочу зробити акцент на тому, що не існує ситуації, що також поширюється в інформаційному просторі, про масове можливе притягнення громадян України до кримінальної відповідальності за службу в російській армії. Це, безумовно, не так. І в разі, коли з'являються факти, що можуть свідчити про наявність чи відсутність складу злочину, в кожному окремому випадку це питання відпрацьовується абсолютно за конкретними фактам", - зазначила прокурор Прокуратури АРК Єлизавета Дзигора, передає "Крим.Реалії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський літак-розвідник кошмарив окупантів у Криму

МЗС висловило Росії протест через призов жителів окупованого Криму в російську армію. В жовтні 2018 року в Криму оштрафували 18 осіб через ухиляння від служби в російській армії. У моніторинговому звіті ООН, який представили 13 вересня, мовилося, що з 2015 року Росія призвала до лав своїх Збройних сил близько 12 тисяч осіб, які живуть в анексованому Криму.

У захопленні та окупації Криму 2014-го брала участь російська 66 бригада управління ЗС РФ із Ставрополя. Підрозділ входить до складу 49 загальновійськової армії Південного військового округу РФ. Причетність військових до злочинів довела міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Зараз ви читаєте новину «Кримчан не будуть карати за службу в російській армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути