Ексклюзиви
субота, 29 червня 2019 11:05

Крим отримає українську воду тільки після деокупації - Чубаров

Крим отримає українську воду тільки після деокупації - Чубаров
До окупації Криму Росією Україна на 85% забезпечувала півострів прісною водою. Фото: Цензор.НЕТ

Кримський півострів може отримати українську воду тільки після деокупації. В цьому питання Росія не може ставити ультиматуми. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Події останніх років показують, які величезні ресурси Росія вкладає в утримання півострова. Ми усвідомлюємо, що подальша відмова від поставок води не просто ускладнює життя окупантам, але має і вплив на екологічну ситуацію. Але коли йде війна між двома державами, дуже важливо, щоб питання, пов'язані з безпекою багатьох людей, вирішувалися не однією стороною в формі ультиматумів – тобто Росією. Російська держава в особі Путіна і інших політиків завжди хоче поставити на коліна і західних політиків, і українську державу, ставлячи їм ультиматуми", – сказав Чубаров Крим.Реалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим вам більше не належить: російський начальник забирає пляж в Севастополі

Він пояснив, за яких умов материкова Україна може дати воду кримчанам.

"Умова всього лише одна – конкретний план деокупацію Криму на стіл, коли ми бачимо етапи, дати, хроніку виведення російських військ. Тільки прямі переговори про це. Вода – після деокупації або в момент деокупації як мінімум", – сказав Чубаров.

До окупації Криму Росією Україна на 85% забезпечувала півострів прісною водою.

Окупаційна влада Криму заявила про суму у 2,5 трильйона рублів "втраченої вигоди" від дій України до "возз'єднання з Росією".

Зараз ви читаєте новину «Крим отримає українську воду тільки після деокупації - Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути