середа, 18 травня 2022 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль знайшов вихід для залучення нових солдат - мобілізує кримських зрадників

Кремль знайшов вихід для залучення нових солдат - мобілізує кримських зрадників
Всього Україну зрадили близько 14 тис. військовослужбовців з тимчасово окупованого Криму. Фото: pixabay.com

Попри те, що прихована мобілізація в Російській Федерації провалилася, росіяни знайшли вихід для залучення нових солдат.

У квітні вони організували примусову мобілізацію в ОРДЛО, заявив у середу радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Telegram.

"Люди почали ховатися. На фронті ці солдати розбігалися при перших же обстрілах. Тому Кремль знайшов нове рішення - мобілізація кримських зрадників 2014 року", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові цілими підрозділами відмовляються воювати в Україні - ГУР

Всього Україну зрадили близько 14 тис. військовослужбовців з тимчасово окупованого Криму. За вісім років багато з них демобілізувалися та пішли зі служби.

"Так-от, зараз їх в примусовому порядку мобілізують і поповнюють ними розбиті бригади, які перебувають на відновленні в Криму. Особливість цієї новини в тому, що зрадники не підлягають обміну, тому їх судитимуть", - додає Андрусів.

У разі потряпляння в український полон, зрадникам загрожує до 15 років ув'язнення.

У тимчасово окупованому Росією Донецьку чоловіки намагаються уникнути участі у війні проти України. Зокрема, намагаються підробити довідки про хвороби та лягають у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Кремль знайшов вихід для залучення нових солдат - мобілізує кримських зрадників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі