пʼятниця, 13 жовтня 2017 15:45

"Компенсацій не буде, бо не було анексії" - Пєсков прокоментував "купівлю" Криму

"Компенсацій не буде, бо не було анексії" - Пєсков прокоментував "купівлю" Криму
На фото Дмитро Пєсков. Фото: Русская планета

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ні про які компенсації Україні за Крим не може йти й мови, оскільки не йдеться ні про яку анексію.

Так відповів Пєсков на запитання журналістів, щодо заяви президента Чехії Мілоша Земана, який назав анексію Криму "доконаним фактом" а запропонував Україні прийняти від Росії компенсацію.

"Разом з тим, тут, звичайно, потрібно сказати, що в юридичному плані ні про яку анексію, ні в фактологічному, ні юридичному плані, ні про яку анексію, звичайно, говорити не можна. Це невірно, і, відповідно, не може йти мови про якусь компенсацію. Бо легітимний орган Криму - Верховна Рада - ухвалив рішення про вихід з України на тлі перевороту, який відбувся, і на тлі загрози екстремізму, яка розвивалася на тлі цього перевороту і частково, на жаль, розвивається і досі", - сказав Пєсков, передають "РИА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер хоч каміння з неба": в окупованому Криму назрівають бунти

Також він наголосив, "вступ" Криму в склад Російської Федерації не може урегулюватися викупом.

"Після цього було прийнято рішення про вступ в РФ, яке було прийняте Російською Федерацією. Тому саме формулювання про те, що подібні дії можуть урегульовуватись якимось викупом, з нашої точки зору, звичайно, не зовсім правильні, точніше кажучи, зовсім неправильні", - додав прес-секретар російського президента.

Зараз ви читаєте новину «"Компенсацій не буде, бо не було анексії" - Пєсков прокоментував "купівлю" Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути