Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 03:30

Комітет НАТО засудив будівництво Керченського мосту

Комітет НАТО засудив будівництво Керченського мосту
НАТО засудило Керченський міст. Фото: ТСН

Комітет з питань цивільного виміру безпеки НАТО прийняв внесену українською стороною правку в резолюцію Парламентської асамблеї Альянсу і одноголосно засудив будівництво Керченського моста.

Члени комітету НАТО одноголосно засудили будівництво Керченського моста. Його Росія незаконно будує, щоб з'єднати свою материкову частину з окупованих Кримом, написала в Facebook глава постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фриз.

"Засуджуючи незаконне будівництво керченського мосту Росією, а також політику Росії щодо виборчоъ відмови в доступі і безпідставної затримки українських і міжнародних судів в Азовському морі, сильно стурбовані новими загрозами безпеці, економіки та екології в регіоні", - йдеться в параграфі, запропонованому українською делегацією .

Крім того, в резолюції зазначено необхідність виділити необхідні ресурси для ослаблення російських систем А2/AD, які розташовані на території країн Балтії, в Калінінграді і Чорноморському регіоні в Криму. Йдеться про придбання передових винищувальних реактивних літаків, систем перешкод і ракетних систем високої точності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Керченському мосту сталася аварія

14 листопада місто Керч, що в анексованому Росією Криму, залишилося без світла.

Зараз ви читаєте новину «Комітет НАТО засудив будівництво Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути