вівторок, 22 травня 2018 16:09

Кольченко приєднався до протесту Сенцова проти російських катівень: подробиці

Кольченко приєднався до протесту Сенцова проти російських катівень: подробиці
Олександр Кольченко підтримав протест Сенцова. Фото: Крим Реалії

Український політв'язень Кремля Олександр Кольченко, який знаходиться в колонії російського міста Копейськ, готовий підтримати голодування ув'язненого Олега Сенцова.

Кольченко написав листа Сенцову та розповів про зміст написаного адвокату Світлані Сидоркіній, передає "Радіо Свобода".

Арештант вважає, що цензура не пропустить його лист до Сенцова.

"У листі він написав, що, на його думку, голодування може бути ефективним для захисту тільки в тому випадку, якщо держава дорожить своєю репутацією. Вважає, що у випадку з Олегом – Росія може проігнорувати його голодування, не даючи померти, просто застосувавши примусове годування і відправивши його на психіатричну експертизу. Смерть Магнітського в Росії нічого не змінила, замість цього прийняли закон Діми Яковлєва. Він не відмовляє Олега, оскільки знає, що він впертий і рішення свого не змінить. Він дуже побоюється за його здоров'я, оскільки знає про клімат та умови життя в Лабітнангі від інших ув'язнених, ще з часів, коли вони з Олегом йшли по етапу. Хоча Саша і не згоден з методом Олега, але поважає його позицію про звільнення політв'язнів України з російських катівень і готовий підтримати Олега, якщо буде необхідність", – розповіла Сидоркіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Годі сидіти!" - у Порошенка вимагають конкретних дій для звільнення Сенцова

Крім того, адвокат повідомила, що намагалася відрадити Кольченка від голодування, посилаючись на проблеми зі здоров'ям, через які він знаходиться на дієтичному харчуванні.

Адвокат уточнила, що до умов утримання в колонії у Кольченка претензій немає.

Політв'язень Олег Сенцов 16 травня оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців, утримуваних в Росії та анексованому Криму. Сенцов повідомив адвокату, що готувався до цього кроку два місяці, відмовляючись від передач та фізично готуючи організм.

Зараз ви читаєте новину «Кольченко приєднався до протесту Сенцова проти російських катівень: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути