четвер, 13 лютого 2020 16:00

Катер "Бердянськ" атакували з вертольота ВМФ РФ – експертиза

Катер "Бердянськ" атакували з вертольота ВМФ РФ – експертиза
Ці докази чітко підтверджують агресивний та незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018 року. Фото: static.ukrinform.com

Катер "Бердянськ" пробили бронебійним снарядом, який випустили з російського вертольота Ка-52.

Цей факт засвідчила балістична експертиза, що лише підтверджує агресивний характер нападу РФ на українські кораблі в листопаді 2018-го. Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях Ігор Лоссовський під час засідання форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки у Відні.

"Ми хотіли б звернути увагу делегацій на результати балістичної експертизи пошкоджень, завданих під час атаки на три українських кораблі та їхні екіпажі з боку Російської Федерації 25 листопада 2018-го. Ці кораблі повернула Росія в Україну в листопаді торік відповідно до обов'язкового наказу Міжнародного трибуналу з морського права. Пробоїна у бронетанковому катері "Бердянськ" виникла в результаті прямого попадання бронебійним снарядом, випущеним з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зібрала докази обстрілу кораблів у Керченській протоці

За словами Лоссовського, ці докази чітко підтверджують агресивний і незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018-го.

"Інші два кораблі, "Яни Капу" та "Нікополь", відправили на завод для ремонту. Українська делегація раніше вже надавала форуму ОБСЄ з безпекового співробітництва детальну інформацію про серйозні пошкодження та факти мародерства, здійснені російською стороною на захоплених катерах", - додав Лоссовський.

Визволені з російського полону українські моряки пройшли курс реабілітації. Вони повернулися до виконання службових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Катер "Бердянськ" атакували з вертольота ВМФ РФ – експертиза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути