середа, 16 серпня 2017 14:55

Хлопець, який на матраці доплив до Криму, з'їхав з глузду

Хлопець, який на матраці доплив до Криму, з'їхав з глузду
В Михайла Дорошенка, який на матраці 3 дні влив з Лазурного в Крим, почалися проблеми з психічним здоров'ям. Фото: Радіо Свобода

У 19-річного жителя Херсона Михайла Дорошенка, який заснув на надувному матраці і потрапив в анексований Крим, почалися проблеми з психічним здоров'ям.

Поведінка хлопця змінилася після того, як його передали російські спецслужби на пункті пропуску в Луганській області. Про це "Радіо "Свобода" розповіла матір Михайла Оксана.

"Було важко автобусами їхати. Він і до водіїв чіплявся, і маршрутки зупиняв, вибігав. У мене було одне в голові - дитина, як би довезти. Ловили ми його, я людей просила, кричала, щоб мене не кинули посеред дороги", - розповіла жінка.

Коли хлопець повернувся до Херсона, у нього почалися проблеми зі сном.

"Думали, що вилікуємо вдома в рідних стінах. Тому я і забрала його в Зеленівку до рідних. Так у нас велика родина. А він не може спати, починає збиратися, ходити, ключі бере, що треба йому їхати кудись".

"О першій ночі в домофон дзвонили. Він почав кричати під вікном: "Баба". Стукав ногою в двері. Пустив його. Він помив руки, пішов у душ, поїв і пішов спати. Потім піднявся о третій ночі, надів штани, футболку. Попросив ключі від машини, якої в нього немає", - додав дід Михайла Анатолій Дорошенко.

Хлопець хотів їхати до Києва, де ніколи не був. Погрожував вистрибнути з вікна, якщо його не пустять. Родичі викликали лікарів, які поставили Михайлу діагноз "психічний розлад". В обласній психіатричній лікарні Херсона про стан здоров'я з пресою не говорять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Конотопу пройшов 250 км, щоб зустрітися з Порошенком

У родині вважають проблеми зі здоров'ям Михайла результатом морської "подорожі", перевтоми і стресу. Родичі вважають, що хлопець не випадково опинився у відкритому морі, хтось штовхнув матрац, коли він спав.

8 серпня російські прикордонники виявили Михайла Дорошенка біля берегів окупованого Криму. Хлопець три дні дрейфував в морі без їжі та води. Юнак заснув на матрасі у Лазурному, а коли прокинувся, був у відкритому морі.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець, який на матраці доплив до Криму, з'їхав з глузду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути