Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2023 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Група на чолі з Будановим провела одну з найбільш зухвалих операцій у Криму – ГУР

Група на чолі з Будановим провела одну з найбільш зухвалих операцій у Криму – ГУР
Кирило Буданов з групою розгромили спецзагін ФСБ "Вимпел" у Криму 2016 року. Фото: "РБК-Україна"

Диверсійна група під командуванням чинного керівника української воєнної розвідки Кирила Буданова знищила підрозділ спецпризначення Федеральної служби безпеки РФ "Вимпел".

Сталося це сім років тому в окупованому Криму. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки, посилаючись на статтю NV.

2016 року група оперативників на чолі з Будановим провела одну з найбільш зухвалих операцій у вже захопленому росіянами Криму, розповів тодішній керівник ГУР Валерій Кондратюк.

Він зазначив, що тоді розвідка отримала інформацію щодо перекидання у Джанкой військових гелікоптерів і вирішила їх знищити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти почали евакуювати секретну документацію із Криму

"Ми розуміли, що за допомогою цих гелікоптерів, які працюють на низьких висотах, противник може спробувати захопити дамбу Кримського каналу, відкривши доступ воді на півострів. Росіяни висадять там десант, і ми нічого не встигнемо зробити", – сказав Кондратюк.

Під час тієї операції група Буданова зіткнулася з елітним загоном ФСБ "Вимпел", але за кілька хвилин бою знищила ворога та вийшла з Криму без втрат.

У ГУР заявили, що росіяни вже понад 10 разів намагалися вбити Буданова, проте безрезультатно. 2019 року під його машину російський кілер заклав вибухівку, але вона здетонувала передчасно.

Кирило Буданов вперше розповів, що отримував важке поранення на Сході України – уламок від міни потрапив під серце. Це сталося під час виконання одного із бойових завдань. Попри серйозну травму, він зміг вийти через лінію фронту своїм ходом. Усього Буданова було поранено вже тричі.

Зараз ви читаєте новину «Група на чолі з Будановим провела одну з найбільш зухвалих операцій у Криму – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути