середа, 24 травня 2023 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов розповів про смертельно небезпечне поранення на Донбасі

Буданов розповів про смертельно небезпечне поранення на Донбасі
Через одне з поранень кінцівка очільника ГУР не може повністю розгинатися. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Голова української розвідки Кирило Буданов тричі отримував поранення на фронті. Він брав участь у операціях на лінії зіткнення на Донбасі.

Одне із них було смертельно небезпечним, бо уламки протипіхотної міни потрапили йому під серце. Вони також пробили спину та шию, розповів він в інтерв'ю NV.

"Перше та третє поранення були легкими. Під час другого у мене була пробита спина, шия. Виходив через лінію фронту своїм ходом. На адреналіні подолав десь 5 кілометрів, а потім упав знесилений. Поранення важке, але жити можна. Уламок не можна вийняти з тіла, бо це небезпечно", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розповів про найбільші страхи Путіна

Під час третього поранення Буданов отримав кулю у руку, яка вибила йому ліктьовий суглоб. Після цього кінцівка погано згинається. У яких операціях і де саме це сталося, головний розвідник не розкрив.

У 2016 році Буданову дали майора, а ще через 2 роки – підполковника. 2020-го – полковника. На той час він був офіцером з особливих доручень, заступником голови департаменту оперативної роботи, а потім і заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки.

Наприкінці квітня 2022 року голова військової розвідки України Кирило Буданов особисто брав участь у звільненні села Руська Лозова на Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «Буданов розповів про смертельно небезпечне поранення на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути