вівторок, 02 жовтня 2018 13:51

Геращенко пояснила мету інформаційної війни РФ у справі Сенцова

Геращенко пояснила мету інформаційної війни РФ у справі Сенцова
Олега Сенцова Росія використовує в інформаційній спецоперації. Фото: Народна Правда

Росіяни використали у інформаційній війні справу Олега Сенцова, щоб підвищити ціну переговорів про звільнення політв'язня.

Поява матеріалів про нібито можливий обмін засудженого у Росії Сенцова на засуджених у США росіян є інформаційною спецоперацією спецслужб РФ. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

Зазначається, що російське видання "Нова газета" з посиланням на джерела повідомило, що Кремль готовий вести переговори про обмін незаконно засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова на засуджених у США росіян: Віктора Бута та Костянтина Ярошенка, а також арештованої Марії Бутіної. Співрозмовник видання наголосив, що якщо між США та Росією будуть вестись переговори про такий обмін, то Україну до них залучати не будуть.

Ірина Геращенко зазначила, що російські ліберальні ЗМІ вже не вперше роблять недостовірні та спекулятивні вкиди щодо долі Олега Сенцова та інших бранців Кремля.

"Мене вже давно не дивує, що подібні брудні інформаційні спецоперації запускаються через так звані ліберальні російські медіа, бо мета спецслужб тут очевидна: підняти ставку, ціну переговорів, паралельно дискредитувати навіть ілюзію існування незалежних від Кремля медіа", – підкреслила Геращенко.

Посадовиця наголосила, що саме через це відповідні чутки, які "не мають під собою жодної основи", запускаються саме так.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французькі зірки вимагають звільнення Сенцова

"Олег – політв'язень, справа якого сфабрикована від самого початку до кінця, від першої до останньої літери. І очевидно, що говорити про обмін його на мафіозі, торговців зброєю та шпигунів, – це тактика сомалійських піратів, торгівців людьми, на яких давно перетворився Кремль", – додала віце-спікер.

Незаконно ув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов голодує вже 142-й день. Безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських бранців Кремля він оголосив ще 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко пояснила мету інформаційної війни РФ у справі Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути