середа, 07 вересня 2022 16:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб підтвердив ракетні удари ЗСУ по авіабазах в Криму

Генштаб підтвердив ракетні удари ЗСУ по авіабазах в Криму
ЗСУ підтвердили, що завдали серію ракетних ударів по авіабазах на Кримському півострові. Фото: Генштаб ЗСУ

Авіабази в окупованому Криму були уражені серією успішних ракетних ударів Збройними силами України.

Тож причиною є не "детонація авіаційних боєприпасів", як заявляли російські ЗМІ. Удари по базах окупантів підтвердили головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і перший заступник голови оборонного комітету Верховної Ради Михайло Забродський у спільній статті. Її опублікувало агентство "Укрінформ" 7 вересня.

У статті йдеться, що головною особливістю військового протистояння ЗСУ з російськими військами є "навіть не суттєва відмінність в чисельності сил і засобів сторін на користь росіян, і навіть не значні просторові показники стратегічної операції проти України", а "вирішальна диспропорція в спроможностях".

"Найбільш показовим її втіленням є різниця в граничній досяжності засобів ураження. Якщо для ЗС РФ вона становить до 2000 км з урахуванням дальності польоту крилатих ракет повітряного базування, то для ЗС України вона фактично обмежена 100 км дальності польоту ракет і глибини розташування стартових позицій застарілих ОТР", – написали Залужний і Забродський.

Також автори статті відзначили важливість постачання партнерами України для ЗСУ систем озброєння або певних найменувань боєприпасів із великою дальністю дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам сказали терміново виїжджати з окупованого Криму

"Має бути застосовано комплексний підхід до переоснащення артилерії, ракетних військ, тактичної авіації і Військово-морських сил ЗС України та інших складових їхньої могутності. Обговорення повинно вестись стосовно створення або нарощування спроможностей, а не виключно про кількість озброєння і обладнання для бригад, що плануються до переоснащення", – говориться у статті.

Цьогоріч ЗСУ вдалося перенести бойові дії на тимчасово окуповану територію АР Крим.

"Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, перш за все – по аеродрому Саки", – зауважили автори.

За словами Залужного та Забродського, "завдання ЗСУ на 2023 рік – зробити для росіян та в інших окупованих територіях ці відчуття гострішими, природнішими і цілком відчутними, попри значну відстань до цілей".

6 вересня біля Євпаторії пролунали вибухи. У серпні вибухало у Севастополі. Також гриміло у селищі Азовське біля Джанкоя. Там розташований аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Вибухало й на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське. Там були літаки Су-24М і Су-25СМ. Також "бавовна" була біля селища Новофедорівка. Там, за даними ЗМІ, перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб підтвердив ракетні удари ЗСУ по авіабазах в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути