четвер, 24 вересня 2020 15:15

Євросоюз схвалить нові санкції за будівництво Керченського мосту

Євросоюз схвалить нові санкції за будівництво Керченського мосту
2018 року в ЄС офіційно запровадили санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Фото: pixabay.com

Євросоюз незабаром схвалить введення санкцій проти осіб і компаній, причетних до будівництва Керченського мосту, рішення про які блокувалося Кіпром.

Про це брюссельський журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк написав у Twitter.

"Санкції ЄС щодо Білорусі все ще заблоковано, але принаймні є певний прогрес, оскільки санкції щодо осіб, відповідальних за будівництво Керченського мосту, і тих, хто несе відповідальність за кібератаки на бундестаг 2015 року, буде схвалено найближчими тижнями", - пише Йозвяк.

2018 року в ЄС офіційно запровадили санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіпр зупинив санкції ЄС проти Лукашенка

28 травня в Німеччині заявили про можливість запровадження нових санкцій проти Російської Федерації через причетність росіян до хакерських атак на бундестаг. Ідеться про кібератаку п'ятирічної давнини, коли хакери зламали комп'ютер канцлера Анґели Меркель і викрали її листування. Наразі в Німеччині заявляють, що хакером був розвідник, працівник російської військової секретної служби ГРУ Дмитро Бадін.

Європейський Союз після анексії Криму 2014 року і початку бойових дій на Донбасі ввів і щоразу продовжує санкції проти РФ за агресію проти України. Очікується, що незабаром до списку додадуть близько 15 осіб і кілька організацій, причетних до будівництва Керченського мосту.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз схвалить нові санкції за будівництво Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути