четвер, 05 жовтня 2017 14:02

Європарламент звинуватив Росію у порушенні прав людини в Криму

Європарламент звинуватив Росію у порушенні прав людини в Криму
Європарламент прийняв резолюцію про права людини в Криму Фото: 112.ua

Європарламент прийняв резолюцію по Криму, в якій звинувачує Росію в порушенні прав людини на півострові.

Парламентарії вимагають звільнення політв'язнів і закликають забезпечити безперешкодний доступ у Крим представників спеціалізованих структур ООН, ОБСЄ і Ради Європи, повідомляє interfax.

"Європарламент засуджує винесення вироків кримськотатарському лідеру і заступнику голови меджлісу Ільмі Умерову, заступнику глави меджлісу Ахтему Чийгозу, журналістові Миколі Семені. Вимагає скасування обвинувальних вироків, негайного і беззастережного звільнення Умерова і Чийгоза. Негайного і беззастережного зняття всіх обвинувачень з Семени", - йдеться в резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонити в'їзд росіянам, миротворці ООН в Криму - що пишуть Порошенкові українці

У документі перераховані імена 44 осіб. У тому числі українського кінорежисера Олега Сенцова. Депутати ЄП також закликали Європейський суд з прав людини у пріоритетному порядку розглядати всі позови, подані з Криму. Оскільки російська судова система не може надати юридичної допомоги у цих справах.

Європарламент підтримує рішення ЄС про заборону імпорту з Криму та експорту в Крим з Євросоюзу ряду товарів і технологій. А також інвестицій у Крим, обміну товарами і послугами.

Раніше комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс заявив, що в Криму проблема прав людини ніяк не вирішується. Росія не йде на діалог з Європою і сама нічого не робить.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент звинуватив Росію у порушенні прав людини в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути