понеділок, 25 лютого 2019 13:01

Ще 7 військових РФ підозрюють в атаці на українських моряків

Ще 7 військових РФ підозрюють в атаці на українських моряків

Сімом військовослужбовцям РФ повідомили про підозру у веденні агресивної війни за таран українських суден "Бердянськ", "Нікополь", "Яни Капу" у Керченській протоці 25 листопада минулоріч.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По всьому світу люди виходять на акції за звільнення Криму

Це - генерал-полковник О. Дворніков – командувач військами Південного військового округу РФ, віце-адмірал О. Моісеєв – командувач Чорноморського флоту РФ, а також п'ятеро військовослужбовців-прикордонників ФСБ РФ по Криму.

За два дні після нападу на українські судна, 27 листопада, військова прокуратура повідомила про підозру 8 військовослужбовцям РФ.

Зокрема: контр-адміралу С. Станкевичу, віце-адміралу Г. Мєдвєдєву, капітану 1 рангу Р. Ромашкіну, капітану 1 рангу А. Шеіну, капітану 2 рангу О. Шатохіну, капітану 2 рангу О. Саляєву, капітану 3 рангу А. Шипіцину, капітану 3 рангу С. Щербакову.

"Розслідуванням установлено, що всі 15 військовослужбовців РФ, яким вже повідомлено про підозру, причетні до ведення агресивної війни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ККУ ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій карається позбавленням волі терміном від 10 до 15 років.

25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки прикордонний корабель Росії протаранив буксир українських військових. Цей буксир був одним із трьох українських військових кораблів, які законно прямували з порту Одеси до порту в Маріуполі. У Росії заявили, що українські кораблі нібито неправомірно увійшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ і прямували до Керченської протоки.

Після атаки українські кораблі продовжили прямувати до Маріуполя, проте під час виходу з Керченської протоки прикордонні судна РФ влаштували стрілянину по українських суднах. Через це 6 українських військових моряків зазнали поранень.

Спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. 24 моряків перевезли до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Ще 7 військових РФ підозрюють в атаці на українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути