понеділок, 04 травня 2020 12:11

Ексканцлеру Німеччини запропонували побитися об заклад через Крим

Ексканцлеру Німеччини запропонували побитися об заклад через Крим
Український дипломат впевнений, що Крим невдовзі повернеться до складу України. Фото: reuters.com

Ексканцлеру Німеччини Герхарду Шредеру запропонували парі після його заяви в німецьких ЗМІ про те, що Крим ніколи не повернеться до складу України.

Таку пропозицію висунув колишньому німецькому політику посол України в ФРН Андрій Мельник, пише "Укрінформ".

"Що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що "жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим", то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топ-лобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на сході й сідає на заході", – сказав український дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада звернулася до світу щодо засудження агресії Росії. Проголосували всі фракції, крім однієї

Раніше Шредер запропонував скасувати санкції з РФ через нібито їхню недієвість.

Про те Мельник вважає, що навпаки – такі заяви є кращим доказом того, що вони працюють.

"Що голосніше Шредер та інші лобісти мілітаристської Москви на кожному розі волають про те, що запроваджені проти Росії санкції є нібито "безглуздими", то очевиднішим стає для німецької громадськості той незаперечний факт, що санкції ЄС та США чудово діють і надзвичайно боляче б'ють у саме серце і без того кволої російської економіки, а відтак і політичного керівництва", – підкреслив Мельник.

Він також наголосив, що попри всі зусилля головного лобіста Росії в ЄС ексканцлера Шредера, який є керівником ради директорів державної компанії "Роснєфть" і головою ради акціонерів "Nord Stream AG", йому не вдалося пробити стіну потужної солідарності уряду Німеччини та всього німецького суспільства щодо підтримки України.

Рішення про окупацію Донбасу й анексію Криму в Росії ухвалювали емоційно, тому не виключено, що ці кроки будуть "відкручені" назад.

Зараз ви читаєте новину «Ексканцлеру Німеччини запропонували побитися об заклад через Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути