понеділок, 04 травня 2020 11:46

Анексію Криму назвали політичною помилкою

Анексію Криму назвали політичною помилкою
Анексію Криму назвали політичною помилкою. Фото: reuters.com

Рішення про окупацію Донбасу та анексію Криму в Росії ухвалювали емоційно, тому не виключено, що ці кроки будуть "відкручені" назад.

Про це пише "Сьогодні" з посиланням на слова віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка.

Український дипломат заявив, що навіть за умови падіння цін на нафту РФ зможе утримувати Крим і Донбас, адже це не такі великі кошти, на які Росія б не могла піти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США засуджують використання каральної психіатрії в окупованому Криму

На думку Пристайка, РФ, як і колишній СРСР, не турбують такі дрібниці, як добробут народу, тож російська пропаганда певний час виживатиме просто на ультранаціоналізмі.

Водночас дипломат вважає, що Росія ухвалювала рішення про Донбас та Крим емоційно, це були політичні помилки, тому не виключено, що ці кроки будуть "відкручені" назад. Тобто шанс на мир залишається.

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко попередив чинну владу про ризик скасування "азовського пакету" санкцій проти Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Анексію Криму назвали політичною помилкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути