субота, 06 жовтня 2018 12:24

Екологічна катастрофа в Криму: російські військові масово пишуть рапорти про звільнення

Екологічна катастрофа в Криму: російські військові масово пишуть рапорти про звільнення
На заводі в окупованому Армянську продовжуються викиди. Фото: Mjkl

В окупованому Криму ще досі тривають викиди на заводі "Кримський титан".

Про це в суботу, 6 жовтня, повідомив народний депутат України та координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"За оперативними даними групи ІО, станом на 06 жовтня 2018 року викид хімічних речовин з кислотонакопичувача заводу "Кримський титан" в окупованому Криму триває. Берег накопичувача намагаються зміцнити пластмасовими панелями, проте потрібного ефекту не досягається", – написав він.

Також відомо, що багато російських військових в Криму просять перевести їх в інше місце служби або ж і зовсім розірвати контракт через ускладнення екологічної ситуації. Однак, військове керівництво РФ відхиляє відповідні рапорти.

"В силу зазначених причин російські військовослужбовці почали проявляти масове невдоволення, висловлювати претензії до командування", - розповів Тимчук.

Водночас вимушена зупинка виробництва залишила багатьох працівників заводу без роботи і заробітної плати. Жителі міста Армянськ вимагають сплати збитків, завданих екологічною катастрофою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За співпрацю із кримським "Титаном" Кабмін погрожує санкціями

"Дані обставини стали причиною численних скарг і протестних акцій жителів Армянська, які вимагають від окупаційної влади прийняття практичних заходів соціального спрямування", – зазначив нардеп.

За словами Тимчука, в зв'язку з цим керівництвом заводу прийняло рішення про відновлення робіт на виробництві, не дивлячись на екологічну ситуацію.

У ніч проти 24 серпня в місті Армянськ стався викид отруйної речовини на заводі "Титан". На дахах будинків і на листях дерев з'явився жовтий наліт, стояв запах кислоти. Люди почали скаржитися на погане самопочуття. За кілька днів з міста почали вивозити дітей, а хімічна отрута дійшла до материкової України.

Зараз ви читаєте новину «Екологічна катастрофа в Криму: російські військові масово пишуть рапорти про звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути