неділя, 07 травня 2017 14:09

Джемілєв розказав, яким стане Крим після повернення

Джемілєв розказав, яким стане Крим після повернення
Лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров розповіли, що мріють про повернення Криму.Фото:ukrinform.ua

Лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров розповіли, що мріють про повернення Криму, а також спрогнозували, яким буде півострів після повернення.

"Біда, яка прийшла на кримську землю, дуже чітко поділила кримськотатарське населення на людей, які мають власну гідність, тих, які зберігають вірність своїй землі, своїй державі, тих, які мають честь, і людей, які в складній ситуації показали себе хитрими людьми, які готові кожного дня продаватися і продавати себе й інших. От ті, які продаються і продають, їх у Криму не так багато, декілька тисяч. Я думаю, що Крим повернеться, і цих людей в більшості не буде, вони втечуть раніше, ніж російські солдати. Це не говорить про те, що ми одразу там знайдемо порозуміння в тому, з чого починати вичищати Крим і будувати таке суспільство, яке буде прийнятним для всіх. Потрібно буде декілька років для того, щоб підготувати ситуацію щодо проведення виборів місцевих органів, декілька років Крим буде приходити в себе, відповідно до українських законів", сказав Чубаров в інтервю Укрінформу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Престарілі офіціантки та відсутність туристів – як розпочався туристичний сезон у Криму

Мустафа Джемілєв наголосив, що хоче, аби Крим був комфортним місцем для людей всіх національностей.

"Я думаю, що після повернення Криму все буде по-іншому, не буде так, як було до окупації. Щоб була відновлена Кримська республіка, щоб усі національності могли в Автономному Криму розвиватися і не відчувати жодних утисків. У Криму є всі можливості не бути гірше Швейцарії, це має бути найпривабливіше місце, де люди будуть щасливі, де люди будуть відпочивати і не буде жодних конфліктів", – наголосив Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв розказав, яким стане Крим після повернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути