понеділок, 23 жовтня 2017 14:02

"Дві платформи вже провалилися" - Керченський міст може впасти цієї зими

"Дві платформи вже провалилися" - Керченський міст може впасти цієї зими
Олена Васильєва: "Коли міст побудують, від України піде позов до Гааги". Фото: bridgeofweek

Взимку 2018-го завалиться недобудований Керченський міст через зсуви.

Таку думку висловила російська активістка та правозахисниця Олена Васильєва на своїй сторінці в Facebook.

"Керченський міст завалиться швидше за все цієї зими. Уже дві платформ провалилися. Їх намагаються відновити, але народ Росії не розуміє, що там - розлом земної кори, дна як такого немає, мул. Як ці платформи там закріплять, не зрозуміло навіть геологам. Відомо, що амплітуда коливання до 20 см на рік, тобто переміщення кори в цьому місці, тому й не будували міст. Крім того, будівництво моста не погоджене з Україною - порушення міжнародних норм", - розповіла Васильєва.

За словами експертки, коли міст побудують, від України піде позов до Гааги, до суду з морського права. І міст доведеться розбирати.

Також активістка відзначила стан ґрунтів у Криму, які опинилися без зрошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпад Росії прискорить повернення Криму і Донбасу

"Там зараз через перекриття водних каналів почалося засолювання посівних територій, і вже знадобиться не менше 20 років зрошення, щоб знову ґрунт став придатним для сільгоспробіт. Виноградники вирубали майже повсюдно, в цьому році мінімальний урожай", - наголосила експертка.

Крім того, активістка підкреслила, що у зрошувальних каналах, які з'єднують материкову Україну і Крим, мінімум води, який не доходить до півострова.

Нагадаємо, російська окупація Криму призвела до втрати Україною торгівельного флоту тоннажем 100 тис. т. Про це заявив представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

Зараз ви читаєте новину «"Дві платформи вже провалилися" - Керченський міст може впасти цієї зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі