четвер, 16 березня 2017 12:49

"Доки у росіян буде картопля, квашена капуста, а до неї чарка, - вони терпітимуть" - Чубаров

"Доки у росіян буде картопля, квашена капуста, а до неї чарка, - вони терпітимуть" - Чубаров
Народний депутат, голова Меджлісу Рефат Чубаров

Три роки тому Російська Федерація незаконно анексувала Крим. Влаштувала 16 березня 2014 року псевдореферендум так званого волевиявлення кримчан про приєднання до Росії. Найбільше мітингів проти цього влаштовували кримські татари.

Про це в інтерв'ю Politeka розповів народний депутат, голова Меджлісу Рефат Чубаров.

"Зараз у Криму важко. Але все залежить від того, з якої позиції кримчани оцінюють свій стан і яку мотивацію знаходять, аби пояснити його. Ті, хто досі продовжують вірити Москві, знаходять виправдання у звинуваченнях Києва, міжнародної спільноти або Америки. Спектр об'єктів для звинувачення великий, а російська пропаганда його щодня підсилює. Усі ці експерти через день по телевізору говорять про Київ, фашистську владу, США, НАТО, Заході, "гейропу". Усім цим росіяни підживлюють свою віру в Путіна і Кремль", - сказав Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трамп не встиг розібратись що відбувається з Кримом" - Джемілєв

"Зараз люди в Криму можуть відрізнятися одне від одного або об'єднуватися на основі розуміння, що таке Росія. Ті, хто й раніше знав, що Росія порушує всі міжнародні норми, а діалогу з нею бути не може, сьогодні залишилися при своїй думці. Ті, у кого були якісь інші очікування, а цього не сталося, тепер дуже розчарувалися в реальному житті. Починаючи від проблем у працевлаштуванні і закінчуючи відсутністю будь-якого права на свободу слова та мирні зібрання. Вони сумують за періодом, коли таких проблем не було. Можна вважати, що вони сумують за українським періодом, але ще не розуміють, що є справжньою причиною погіршення їхнього економічного становища. Досі живуть у якихось ілюзіях. Але поки не благають про повернення в Україну", - сказав глава Меджлісу.

"На жаль, російське суспільство позбавлене рис, в яких проявляється гідність. Доки в них буде картопля, квашена капуста, а до неї чарка, - вони терпітимуть", - додав Чубаров.

Захарченко назвав Росію рідною для Криму і Донбасу. "Річниця референдуму в Криму - спільне свято як для Криму, так і Донбасу, для яких Росія є батьківщиною", - заявив Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «"Доки у росіян буде картопля, квашена капуста, а до неї чарка, - вони терпітимуть" - Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути