понеділок, 21 травня 2018 12:22

До "зіпсованих Україною" аборигенів Криму Москва довіри не відчуває – Тимчук

До "зіпсованих Україною" аборигенів Криму Москва довіри не відчуває – Тимчук
Крим без кримчан: населення окупованого півострова на 25% замінили росіянами. Фото: Фейсбук

За 4,5 роки анексії Росією Криму до окупованого півострова переїхали 247,5 тис. росіян.

Про це в Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, представивши дослідження про зміни складу населення півострова з 2014-го.

Він продемонстрував дослідження групи "Інформаційний спротив - Крим" щодо змін складу населення півострова з 2014 року.

"За офіційними даними російської статистики, за 4,5 року анексії до окупованого Криму переїхали 247,5 тисяч осіб. Чверть мільйона. Це майже 11 відсотків від наявного населення. З урахуванням "непорахованих" приїжджих, а також природного руху (народжуваність/смертність) за час окупації населення Криму вже змінилося на 20-25 відсотків", - написав він.

Тимчук зазначив, що Кремль зацікавлений мати в Криму 3 категорії населення: персонал військової бази, зовнішню обслугу, яка допомагає забезпечувати функціонування військової інфраструктури, і "живий щит" для імітації "народу Криму" і маніпуляцій гуманітарними питаннями в міжнародних організаціях.

"Всі інші - зайві. До "зіпсованих Україною" аборигенів Криму Москва довіри не відчуває. Тому їхня доля - в найкращому випадку стати обслугою військової бази. Якась частина увійде до складу "живого щита . А інших - попросять на вихід", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Меджлісі відповіли на закид українського письменника, що Україні Крим не потрібен

Крім того, в ІС зауважили, офіційні російські дані вказують, що населення Криму за роки окупації змінилося на 17%. Якщо врахувати тих, кого не зафіксовує статистика, то заміна становитиме мінімум 20-25%.

"Офіційні цифри Росстату вказують, що за 4,5 року в анексований Крим "мігрували" 247,5 тисяч осіб. Виїхали з Криму трохи більше як 140 тисяч "мігрантів". За рахунок міграції Крим отримав "чистими" понад 107 тисяч нових людей", - сказано в матеріалі.

На повернення анексованого Росією Криму під контроль України підуть десятиліття. Про це сказав представник уряду в парламенті Вадим Денисенко перед засіданням ВР.

Зараз ви читаєте новину «До "зіпсованих Україною" аборигенів Криму Москва довіри не відчуває – Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути