понеділок, 08 травня 2017 21:13

Чубаров закликав кримських татар помолитися за жертвами геноциду

Чубаров закликав кримських татар помолитися за жертвами геноциду
Кримські татари під час молитви. Фото: ВВС

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат від БПП Рефат Чубаров закликав кримських татар, що проживають в анексованому Криму 18 травня вийти на молитву за жертвами геноциду кримськотатарського народу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Російські окупанти знову забороняють в Криму проведення 18 травня 2017 року масових меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв розказав, яким стане Крим після повернення

Він додав, що Меджліс закликає кримськотатарський народ взяти участь 18 травня у Криму у декількох формах меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

За словами Чубарова, о 12:00 18 травня в окупованому Криму пропонується проявити повагу до пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу за допомогою молитви – ДУА.

"Для здійснення ДУА всі члени родини, що проживають в приватному (індивідуальному) будинку, виходять до воріт (хвіртки), розташовуються з вуличною боку і спільно вимовляють ДУА (молитву). Для здійснення ДУА всі члени сім'ї (сімей), що проживає (ють) в багатоповерховому будинку, збираються у дворі багатоповерхового будинку і спільно промовляють ДУА (молитву)", - написав він.

"Після скоєння ДУА співвітчизники спрямовуються до встановлених за їх місцем проживання пам'ятників або Хатира-таш (пам'ятні камені), де виголошують молитви. Там же покладаються квіти", - додав Чубаров.

Він закликав, кримських татарів, які проживають в місті Сімферополі, прийти до пам'ятного каменя, встановленого у сквері біля залізничного вокзалу.

Міжнародний суд ООН погодився на запровадження запобіжних заходів за позовом "Україна проти РФ" для захисту національних меншин в Криму.

Росія відмовилася виконувати рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров закликав кримських татар помолитися за жертвами геноциду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути