пʼятниця, 02 липня 2021 14:23

Чорне море Росії не важливе. Путін бреше - капітан ВМС США

Чорне море Росії не важливе. Путін бреше - капітан ВМС США
Чорне море не є стратегічно важливим для Росії. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Чорне море не є особливо важливим стратегічним місцем. Президент РФ Володимир Путін перевищує його значимість у власних цілях.

Про це розповів капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах в інтерв'ю Оbozrevatel.

"Чорне море не грає великої стратегічної ролі. Воно прострілюється і проглядається з усіх боків. Туреччина, країна НАТО, перекриє Босфор – і Чорне море закрите", - заявив військовий.

Путін говорив: "Якщо ми сьогодні не візьмемо Крим, то завтра там буде НАТО". Це свого роду брехня, вважає Табах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські кораблі наважилися постріляти у морі на тлі навчань НАТО

"Чорне море оточене країнами НАТО. Путін зробив це для внутрішнього вжитку, а не для того, щоб зробити Росію безпечнішою. Навпаки, він створив набагато більше небезпек. Саме тому ми бачимо в Чорному морі стільки бойових кораблів, як Defender або Ross та інші есмінці. Це кораблі, які несуть смерть, з величезною зброєю, з томагавками. Їх ніколи стільки не було в Чорному морі до анексії Криму".

Президент Росії Володимир Путін назвав "обстріл" британського есмінця Defender у Чорному морі російськими військами провокацією американської сторони. За його словами, британський Defender нібито незаконно перетнув "російське територіальне море" неподалік від окупованого Криму.

Російські прикордонні катери не могли наздогнати Defender і "вбили" свої двигуни, вважає Гаррі Табах. Ті, хто чули переговори, кажуть, що росіяни тричі говорили британцям: "Ви в водах Російської Федерації". Але британці наполягали: "Ми в водах України згідно з міжнародним правом". Тому вони не змінювали курс і йшли. Британці бачили, що вогонь вони не можуть відкрити, у них немає такої можливості, інакше побили б їх першими. Вони продовжували йти й ігнорувати їх.

Зараз ви читаєте новину «Чорне море Росії не важливе. Путін бреше - капітан ВМС США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути