Ексклюзиви
середа, 30 червня 2021 13:49

Якби потопили, третя світова не почалася б - Путін про "обстріл" есмінця Defender

Якби потопили, третя світова не почалася б - Путін про "обстріл" есмінця Defender
Путін приплів до "обстрілу" британського есмінця американців. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін назвав "обстріл" британського есмінця Defender у Чорному морі російськими військами провокацією американської сторони.

Про це від заявив під час прямої лінії з росіянами 30 червня.

За його словами, британський Defender нібито незаконно перетнув "російське територіальне море" неподалік від окупованого Криму.

"Було очевидно, що есмінець переслідував військові цілі, намагаючись дізнатися дії та плани наших Збройних сил. Ми це бачили і знали, тому давали ту інформацію, яку вважали потрібною", - прокоментував лідер Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні назвали заяви Росії щодо обстрілу есмінця Defender фальшивими

На думку Путіна, Велика Британія також переслідувала політичні цілі. Він впевнений, що це пов'язано із його зустріччю 16 червня з президентом США Джо Байденом.

"Ви запитували, чи стояв би світ на межі нової війни? Навіть, якщо ми потопили б цей корабель, третьої світової війни не було б. Ті, хто займається такими провокаціями, знають одне: вони ні за що не вийдуть переможцями з цієї війни", - заявив він.

23 червня Росія заявила, що почала попереджувальне бомбометання в британський есмінець Defender у Чорному морі неподалік від мису Фіолент, Крим. РФ заявила, що британське судно порушило російський кордон.

Велика Британія спростувала повідомлення Росії, що її військові зробили попереджувальні постріли. Лондон звинуватив Москву у брехні.

У Великій Британії показали відео з есмінця HMS Defender, який переслідували російські літаки й кораблі. У ролику чути звук пострілів. Проте вони лунають далеко від есмінця.

Зараз ви читаєте новину «Якби потопили, третя світова не почалася б - Путін про "обстріл" есмінця Defender». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути