Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2024 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Цивільні у Севастополі стали жертвами роботи російської ППО - аналітики

Цивільні у Севастополі стали жертвами роботи російської ППО - аналітики
Російська ППО збивала ракети над переповненим пляжем у тимчасово окупованому Севастополі. Фото: culturemeter.od.ua

Загибель та поранення цивільних на пляжі у тимчасово окупованому Севастополі було наслідком роботи російської ППО, а не націлювання ракет.

До такого висновку дійшли експерти, проаналізувавши дані про ракетну атаку на Крим 23 червня. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що міноборони РФ визнало, що російська система перехоплення ППО змусила українську ракету відхилитися від траєкторії польоту і вибухнути в Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму не може бути жодних "пляжів" і "туристичних зон" - Подоляк

"Інформаційна операція Кремля, яка пов'язує події у Дагестані та Криму, є безглуздою хоча б тому, що жертви серед цивільного населення в Криму стали наслідком перехоплення Росією ракети, що летіла в напрямку Криму, а не навмисного українського рішення про націлювання", – йдеться у повідомленні.

Неназваний американський чиновник також повідомив агентству Reuters, що російські сили змогли перехопити ракету ATACMS, націлену на російську пускову установку, внаслідок чого ракета вибухнула і осколками засипала севастопольський пляж.

В ISW також додають, що російські офіційні особи не надали жодних доказів на підтвердження своїх заяв про причетність України або США до теракту в Дагестані.

Минулої неділі у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. У Севастополі чули вибухи зі сторони Козачої бухти.

Російське міноборони заявило про нібито збиття чотирьох американських ракет ATACMS. Також окупанти заявили, що унаслідок обстрілу Севастополя нібито постраждали понад 150 і загинули четверо осіб.

Зараз ви читаєте новину «Цивільні у Севастополі стали жертвами роботи російської ППО - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути