середа, 25 жовтня 2017 15:26

Чийгоза та Умерова віддали Туреччині

Чийгоза та Умерова  віддали Туреччині
Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров. Фото: соцмережі

Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині. Про це повідомили лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та адвокат Микола Полозов.

Чийгоза і Умерова спершу привезли в Сімферополь, потім літак забрав їх в Анапу, а годину тому літак з представниками Меджлісу кримськотатарського народу відправився в Анкару.

"Те, що все так довго чекали сталося. Ще два заручники, два українських політв'язні здобули свободу. - написав на своїй сторінці московський адвокат Микола Полозов. - Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров - безстрашні герої кримськотатарського народу. Сьогодні вони звільнені від кримінального переслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін таємним указом помилував Чийгоза та Умерова

Це закономірний результат титанічних зусиль, успішно проведеної юридичної, політичної та дипломатичної роботи.
Хочу подякувати всім, хто боровся за їх свободу і підтримував!"

Обмін став можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну.

Заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза звільнили завдяки дипломатичним переговорам глав кількох держав. Про це повідомила перший заступник міністра інфоромполітики Еміне Джеппар.

Зараз ви читаєте новину «Чийгоза та Умерова віддали Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути