Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2022 09:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов: Наші підрозділи зайдуть в Крим зі зброєю

Буданов: Наші підрозділи зайдуть в Крим зі зброєю
Керівник ГУР МО Кирило Буданов впевнений, що Україні вдасться звільнити Крим з-під російської окупації. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Керівник Головного управління української воєнної розвідки Кирило Буданов оцінив перспективи звільнення тимчасово окупованого Криму.

Заявив, що Україна поверне півострів комбінованим шляхом – військовою силою та дипломатією. Про це він повідомив в інтерв'ю LIGA.net.

Також Буданов прокоментував численні побоювання у західних країнах щодо того, що Крим є "червоною лінією". За словами розвідника, йому не цікаво слухати думки людей, які не відображають позицію українського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї

"У мене протилежна думка. Ми повернемо назад усі втрачені території", – сказав Буданов.

Україна – це країна, визнана в кордонах 1991 року. А хто з цим не погоджується, той не погоджується зі світовим порядком, який існує з часів закінчення Другої світової війни та із засадами ООН, переконаний Буданов.

"Крим буде повернуто комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією. Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках", – резюмував він.

Операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму поки що не почалася. Водночас українці демонструють готовність до неї, заявив президент Володимир Зеленський.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати відстань у 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників 2023 року.

Висловлювання Зеленського про повернення Криму нібито говорять про неготовність і небажання Києва вирішувати проблеми невійськовими методами, заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Буданов: Наші підрозділи зайдуть в Крим зі зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути