Ексклюзиви
неділя, 18 грудня 2022 14:04

Зеленський оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї 

Зеленський оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї 
Президент Володимир Зеленський вважає: якщо Володимир Путін захоче застосувати ядерну зброю – він її застосує. Фото: "РБК-Україна"

Президент Володимир Зеленський прокоментував твердження західних політиків, які кажуть, що звільняти Крим – це провокувати "російського ведмедя".

Якщо російський диктатор Володимир Путін захоче застосувати ядерну зброю – він її застосує, незалежно від того, які кроки робитиме Україна. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю французьким телеканалам TF1 і LCI, передає Gazeta.ua.

"Якщо Путін вирішив застосовувати в якийсь момент ядерну зброю – це не залежить від того, чи хоче Зеленський забрати назад наш Крим, чи хоче суспільство поїхати до себе на море. Тут питання не в морі... Це не пов'язано з нашими кроками. Путін, якщо захоче застосувати ядерну зброю, він її застосує", – заявив Зеленський

Він нагадав, що раніше російський президент обіцяв усім, у тому числі президенту Франції Еммануелю Макрону, що повномасштабного вторгнення в Україну не буде, але відбулося по-іншому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція зі звільнення Криму: Зеленський зробив заяву

Президент пояснив, що не можна вірити людям, які говорять одне, а вчиняють інше.

"Він (Путін. – Gazeta.ua) діє, як вигідно йому, не його людям, не Російській Федерації, нікому. А як вигідно йому", – сказав президент.

Зеленський переконаний, що можливість використання будь-якої зброї Росією залежить від міцності єднання України з усією Європою, Сполученими Штатами Америки і всім світом.

"І коли він бачитиме цю міцність – він нічого не використовуватиме. Попри те, куди піде Україна, в тому напрямку або в іншому. А якщо світ послабить позиції підтримки України – він використовує будь-яку зброю. Повірте мені", – вважає український лідер.

Американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників 2023 року. Буде ще один принизливій відхід.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати відстань у 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Висловлювання Володимира Зеленського про повернення Криму нібито говорять про неготовність і небажання Києва вирішувати проблеми невійськовими методами, заявив пессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський оцінив ймовірність застосування Путіним ядерної зброї ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути