понеділок, 04 квітня 2022 08:17

Кидають отримане "на халяву": приїжджі росіяни масово ринули з Криму

Кидають отримане "на халяву": приїжджі росіяни масово ринули з Криму
Ахтем Чийгоз розповів про ситуацію в окупованому Криму. Фото: ukrinform.ua

"Понаїхавші" громадяни Росії масово залишають окупований Крим. Головна причина – страх воєнних дій.

Про це розповів народний депутат від "Європейської солідарності", заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в інтерв'ю Obozrevatel.

"Чому вони заполоняли Сочі та взагалі не їздили до Абхазії, хоча Абхазія була набагато привабливішою, ніж Сочі. Тому що Сочі вважають більш безпечним місцем. Абхазія вважається небезпечним регіоном, тому там виникло таке запустіння", - зазначив Чийгоз.

Також пояснив, чому економічна складова не є причиною від'їзду росіян з Криму:

"Якби вони дбали лише про економічні речі, вони б не продавали своє майно дешево, яке на халяву отримали в Криму, ставши учасниками злочинів Путіна. Вони приїжджали у Крим та скуповували все, що можна було скуповувати, а зараз усе це скидають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морги окупованого Криму переповнені вбитими військовими РФ - Чийгоз

Росіяни та місцеві розуміють, що такого поняття, як сезон у Криму, уже не буде протягом довгих років, зауважив Чийгоз.

"Якщо для реклами Криму пропагандисти ще якось брехали про 5-7 млн туристів на рік, але ми знали, що насправді було не більше ніж 2 млн відпочивальників, то тепер Крим матиме вигляд Абхазії. Без руйнувань, але пустельний, де неможливо розраховувати на якісь доходи від курортів.

Досягти якихось сприятливих умов у Криму не вдасться. Про процвітання я взагалі не говорю. Його не було всі ці вісім років", - сказав він.

Чийгоз нагадав, що окупанти отримали воду Північнокримського каналу, чому радіють. На думку нардепа, нині це не має жодного значення, тому що вони "не зможуть продуктивно використовувати цю воду".

Президент-агресор Росії Володимир Путін вирішив ускладнити проїзд через Кримський міст у російський бік охочим поспішної виїхати з окупованого півострова. Блокуватиме рух паромною переправою та авіасполучення Росгвардія.

Після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну з півострова активно почали втікати члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та представників окупаційної адміністрації Севастополя. Вони продають нерухомість, змінюють реєстрацію місця проживання, виводять з півострова бізнес та активи.

Зараз ви читаєте новину «Кидають отримане "на халяву": приїжджі росіяни масово ринули з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути