понеділок, 04 квітня 2022 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Морги окупованого Криму переповнені вбитими військовими РФ - Чийгоз

Морги окупованого Криму переповнені вбитими військовими РФ - Чийгоз
Ахтем Чийгоз розповів про ситуацію в моргах та санаторіях окупованого Криму. Фото: УНІАН

Морги у низці міст окупованого Криму переповнені убитими на війні в Україні російськими військовими. Санаторії переповнені пораненими. Їх так багато, що на лікування кинули практично всіх медпрацівників півострова.

Про це розповів народний депутат від "Європейської солідарності", заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в інтерв'ю Оbozrevatel.

"Почалося з того, що у Криму всі морги, особливо в Армянську, Джанкої, виявилися переповненими тілами російських солдатів. Різко скоротили можливості лікарів працювати зі звичайними хворими – всіх перекинули на поранених. Їх справді дуже багато

Не дивно, що поранених розмістили у санаторіях, бо за період окупації вся система охорони здоров'я у Криму взагалі накрилася. Тому цю інформацію я можу підтвердити", - сказав Чийгоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські десантники знищили нову партію військових РФ: фото 18+

Він вважає, що місцеві жителі знають про цю ситуацію на півострові.

"Не думаю, що це можна приховати. Звідки ми отримуємо цю інформацію? Від місцевих жителів, які мають очі та вуха. У такому регіоні, як Крим, приховати інформацію зараз, як і за всі роки окупації, неможливо.

Тим більше, що зараз наші громадяни відчувають моральне піднесення завдяки втечі "понаїхавших". Їх надихає це", - додав Чийгоз.

Втрати російської армії у війні проти України колосальні. За перші 19 днів російська армія втратила убитими більше, ніж за дві багатолітні війни ву Чечні, заявляв президент Володимир Зеленський.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 3 квітня орієнтовно становили понад 18 тис. осіб. Окупанти й надалі втрачають техніку. Дані попередні. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Морги окупованого Криму переповнені вбитими військовими РФ - Чийгоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути