Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2024 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка прокоментувала удар по Керченській поромній переправі

Британська розвідка прокоментувала удар по Керченській поромній переправі
Удар по Керченській поромній переправі ускладнив військову логістику ворога. Фото: росЗМІ

Погіршення пропускної здатності залізничного переходу після удару по Керченській поромній переправі в тимчасово окупованому Криму спричинило значні перебої у військових логістичних операціях Російської Федерації.

Уражені українськими Силами оборони залізничні пороми майже напевно були основним засобом залізничного транспортування російських потягів із паливом і боєприпасами до Криму через суворі заходи безпеки, що застосовуються на Керченському мосту, повідомило 6 червня Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

"Росія експлуатує автомобільні пороми типу RO-RO (ролкерів) для перевезення важких вантажів через протоку, які відновили свою роботу після удару. Погіршення пропускної здатності залізничного переходу майже напевно спричинило значні тимчасові перебої в російських військових логістичних операціях і, потенційно, у постачанні палива до Криму", - йдеться у свіжому зведенні британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Керченській поромній переправі: у ЗСУ пояснили наслідки для фронту

РФ змушена буде замінити залізнично-поромне сполучення якомога швидше. Це вплине на ширші морські логістичні операції або ризикує послабити їхні процедури у разі використання залізничного мосту для транзиту палива і вибухових речовин.

"Удар ЗСУ по поромних переправах і подальша атака на паливний склад, що знаходиться поблизу, знову показали вразливість протоки до українських ударів, попри значні інвестиції Росії у безпеку та протиповітряну оборону", - підсумували у відомстві.

У Криму внаслідок атаки у ніч на 30 травня знищено чотири катери та два пороми. Ураження, зокрема, отримали лоцманський катер "Мечта", пороми "Конро Трейдер" та "Авангард".

Сили оборони України успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу, суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення. У результаті ураження суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які зодійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один із них сів на мілину, чим заблокував функціонування всієї Керченської переправи.

У ніч на 30 травня Головне управління розвідки Міноборони атакувало в окупованій Керчі російський катер типу КС-701 "Тунець".

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка прокоментувала удар по Керченській поромній переправі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути