неділя, 05 серпня 2018 10:57

Бореться, щоб жити без російської агресії: французький письменник написав листа Сенцову

Бореться, щоб жити без російської агресії: французький письменник написав листа Сенцову
Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. Фото: Ракурс

Американо-французький письменник, лауреат Гонкурівської премії 2006 року Джонатан Літтель написав відкритого листа українському політв'язню Кремля Олегу Сенцову.

Це вже не перший лист письменника, адресований Сенцову. Першого листа він написав 10 липня. Його опублікувало французьке видання Bibliobs. Новий лист Літтель написав 3 серпня. Він присв'ячений 82-му дню голодування політв'язня. Лист опублікувало британське видання The Guardian, пише tsn.ua.

"Я пишу вам, не знаючи, чи надійде цей лист до Вас, але хочу, щоб Ви знали, що Ви не один: є багато людей в усьому світі — таких же як ви режисерів, письменників, журналістів, активістів і просто звичайних людей, які думають про Вас, підтримують Вас і всім серцем бажають бачити Вас вільним", - написав у листі письменник.

За його словами, голодування - це найжорсткіший з можливих форм протесту. Однак рішення почати його - повністю виправдане.

"Триває 82 день відтоді, як оголосили голодування. Ви зробили це, щоб висловити протест не тільки проти несправедливості свого ув'язнення, але й щоб звільнити 65 своїх співвітчизників, які ув'язненні в тюрмах Росії за тяжкими звинуваченнями. Цей жест, голодування до смерті, є однією з найбільш жорстких форм протесту, яку будь-хто може зробити. У Вашому випадку тим більше, оскільки двоє Ваших дітей чекають Вас в Криму з бабусею, оскільки Ваша дружина була змушена тікати з України. Можна тільки уявити їх страх, їх страждання і розпач, з якими вони чіпляються за найменшу надію. Але, незважаючи ні на що, Ваше рішення почати це голодування повністю виправдане ", - наголосив письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцова в колонії відвідав російський священик

У листі Літтель нагадав основні події арешту, суду, ув'язнення Сенцова, консолідацію світового співтовариства, листи і прохання на адресу російського президента про його звільнення.

"Російський режим розуміє лише одне: влада і баланс сил. Це виходить із голів від президента Путіна до слідчого ФСБ, який вимагав від Вас визнання. Це те, що Ви повністю усвідомили, і для мене це пояснює Ваш жест, Ваше рішення оголосити голодування", - пише він.

Письменник у листі подякував Сенцову за боротьбу. Нагадав, що це не дарма. Адже українець бореться не тільки для своєї країни і її громадян, а заради жителів усього світу, за їхнє право жити без російської агресії.

Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. Українець був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014-го. Його звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї та вибухівки.

Зараз ви читаєте новину «Бореться, щоб жити без російської агресії: французький письменник написав листа Сенцову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути