Ексклюзиви
субота, 08 березня 2014 14:07

Близько 2 тисяч жителів Сімферополя провели ще одну акцію на підтримку єдності України

Близько 2 тисяч жителів Сімферополя провели ще одну акцію на підтримку єдності України
Фото: photo.vesti.ua

У Сімферополі відбулася ще одна акція на підтримку України. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Біля кінотеатру "Сімферополь", що на площі Радянська, зібралося близько 2 тисяч людей з прапорами України і плакатами "Ми за єдину Україну", "Крим = Україна".

Від кінотератра вони пройшли до будівлі Верховної Ради Криму. Їх сопровожлада колона проросійських активістів. Коли вони підійшли до парламенту, проросійськи активісти посилили охорону будинку, однак колона повернула на вулицю Карла Маркса і попрямувала до української військової частини.

Активісти йшли з квітами. Коли вони підійшли до військової частини, заспівали гімн України. Потім почали скандувати: "Військові, ми вами пишаємося". Також співали інші народні українські пісні.

Серед учасників акції були представники "Ультраса" сімферопольської "Таврії".

"Я прийшла на акцію, бо хочю жити в Україні. Мене не влаштовує те, що зараз Крим захоплюють російські військові. Я вважаю, що референдум, призначений на 16 число, буде сфальсифікований і результат відомий заздалегідь. Тільки за допомогою таких акцій ми зможемо змінити ситуацію. Зараз до Криму приїхало дуже багато громадян РФ, які нібито висловлюють думки кримчан. Ми хочемо показати, що кримчани думають по-іншому", - сказала російською 20-річна Олександра, студентка Таврійського Національного Університету ім. В. І. Вернадського.

Після акції під військовою частиною колона попрямувала в центр. Люди стали поступово розходитися групками для того, щоб уникнути зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Близько 2 тисяч жителів Сімферополя провели ще одну акцію на підтримку єдності України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути