Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2024 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Бійці ГУР знищили швидкісний катер РФ у Криму

Бійці ГУР знищили швидкісний катер РФ у Криму
Бійці ГУР знищили російський швидкісний катер типу "Тунець". Фото: ukrinform.ua

У ніч проти 9 серпня поблизу Чорноморського у тимчасово окупованому Криму воїни спецпідрозділу ГУР МО України "Group 13" знищили російський швидкісний катер проекту КС 701 типу "Тунець".

Судно уразили за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5. Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

Внаслідок операції пошкоджень зазнали ще три плавзасоби загарбників. Їхній тип поки встановлюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецназ ГУР провів рейд на Кінбурнську косу: знищили десятки росіян із технікою. Відео

У ГУР зазначають, що це вже не перший впольований біля берегів півострова ворожий "Тунець". У травні два російських судна такого типу розвідники знищили, ще два - пошкодили.

"Швидкісні транспортно-десантні катери проекту КС 701 московити в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики. Висловлюємо вдячність усім громадянам України, хто долучився до організованого журналістами телемарафону "Єдині новини" благодійного проекту "Маґури для ГУР"! Завдяки спільним зусиллям медіаспільноти та громадськості необхідні 10 мільйонів гривень на придбання новітньої української зброї - зібрано!" - наголосили у ГУР.

Розвідники також нагадують, що міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні.

"Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 суден держави-агресора Росії, дев'ять з них — знищені", - додали в ГУР.

У тимчасово окупованому Криму вночі проти 9 серпня прогриміли вибухи, їх чули, зокрема, в Чорноморському, Севастополі, під Сімферополем та в інших районах півострова.

Міноборони РФ вранці заявило, що в акваторії Чорного моря нібито знищено сім безекіпажних катерів, які прямували до Криму.

Зараз ви читаєте новину «Бійці ГУР знищили швидкісний катер РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути