понеділок, 21 травня 2018 22:55

Арештували судно, яке добувало пісок для Керченського мосту

Арештували судно, яке добувало пісок для Керченського мосту
Pechora добувала пісок на території ботанічного заказника. Фото: "Інформатор"

В Україні суд наклав арешт на російське судно-земснаряд Pechora в рамках кримінального провадження за фактом незаконного видобутку піску біля берегів анексованого Криму.

З середини травня 2015 року зафіксували більше 300 заходів зазначеного судна-земснаряда в порти Криму після ймовірного завантаження піском в районі незаконного видобутку, повідомляє 21 травня, прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

Незаконний видобуток піску здійснювалася у виключній морській економічній зоні України - в районі Каркінітської затоки Чорного моря, а саме - ботанічного заказника загальнодержавного значення "Мале філофорне поле".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти частково відкрили Керченський міст

"В результаті протиправних дій, попередній збиток тільки за рахунок незаконної економічної діяльності судна, не рахуючи шкоди, заподіяної біосфері заповідника, за період спостереження склав понад 250 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Відеоблогер з Миколаєва Віктор Петровський, який проїхався по Керченському мосту в бік анексованого півострова і виклав відео у мережу, заплатить 3 500 грн штрафу. Штраф з відеоблогера стягнуть тоді, коли перетинатиме кордон.

Зараз ви читаєте новину «Арештували судно, яке добувало пісок для Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути