пʼятниця, 26 січня 2018 08:17

Американський журналіст розповів, які настрої панують у Криму

Американський журналіст розповів, які настрої панують у Криму
Невиконання Путіним обіцянок економічного покращення життя в Криму викликає розчарування у населення. Фото: bagnet.org

У Криму люди бояться говорити під запис, навіть якщо вони підтримували анексію півострова та є прибічниками Володимира Путіна.

Про це розповів Лусіан Кім, кореспондент Національного громадського радіо Сполучених Штатів Америки NPR. Він нещодавно відвідав Крим, повідомляє "Голос Америки". Та зазначив: "Основна скарга, яку я чув практично від усіх, з ким розмовляв, це те, що немає роботи, ціни зросли вдвічі через те, що припинилось наземне сполучення з Україною. Один водій мені навіть сказав, що хабарі зросли вдвічі".

А також помітив, що невиконання Путіним обіцянок економічного покращення життя в Криму викликає розчарування у населення. Сказав, що спілкувався з хлопцем з Сімферополя, який підтримав незаконний референдум, але зараз дуже розчарований і хоче поїхати: "Йому не подобається нестача політичної свободи, нестача економічних можливостей, але він у меншості".

Підкреслює, що більшість кримчан підтримували анексію і продовжують підтримувати її: "Люди говорили мені, що в Україні було б гірше, адже вона може бути достатньо нефункціональною, або вони дивляться на війну у Східній Україні і говорять: "хоч цього у нас немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Криму збагнули помилку і хочуть повернутися до України

Окрім того, Кім наголосив, що навіть критики анексії кажуть, що не все так погано і вказують на інвестиції до дитячих садків, шкіл, доріг та лікарень, електростанцій. Він зазначив, що "Крим – це проект престижу для Путіна" і особистість президента є важливим фактором: "Люди критикують рівень корупції, нестачу роботи, але, водночас, вони говорять, що готові голосувати за Путіна на виборах тому що він, як вони кажуть, "знову поєднав Крим з Росією, виконавши історичну місію".

Він впевнений, що Крим швидко не повернеться в Україну через "повну аполітичність населення".

Розгортання в анексованому Криму російських зенітних ракетних систем С-400 "Тріумф" може сприяти наступальним діям РФ зі сторони Чорного моря.
Про це повідомляє Reuters, посилаючись на анонімного військового чиновника США.

Зараз ви читаєте новину «Американський журналіст розповів, які настрої панують у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути