четвер, 09 березня 2017 19:00

"Якщо помирати, то разом" - дружина Мамчура розповіла, як жінки захищали Крим

"Якщо помирати, то разом" - дружина Мамчура розповіла, як жінки захищали Крим
Юлій Мамчур з дружиною Ларисою

Коли Росія розпочала захоплювати Крим, жінки нарівні з чоловіками захищали півострів від окупації.

Про це в інтерв'ю виданню Realist розповіла дружина колишнього командира Севастопольської бригади тактичної авіації, полковника Повітряних сил Юлія Мамчура Лариса.

Аеродром Бельбек під Севастополем був одним із перших місць, де з'явилися "зелені чоловічки". Коли всі зрозуміли, що Росія почала захоплювати Крим, жінки пішли воювати разом із чоловіками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А чого мені боятися?", - матір поїхала на передову до дочки-офіцера

"Практично всі наші жінки прийшли захищати полк. Прийшли і стали поруч із чоловіками: "Якщо помирати – то разом. Нехай стріляють і в нас". Було страшно, було реально страшно. Уявіть, під'їжджає вантажівка повністю забита військовими в балаклавах, у бронежилетах. Усі озброєні до зубів, у всіх кавказький акцент. Зрозуміло, що вони їдуть тебе захоплювати, а журналісти лише нагнітають страх: "Дівчатка підіть, вони стрілятимуть, їм все одно". А куди йти? Чи намагалися чоловіки відправити нас у безпечне місце? Нас відправиш. У кого були маленькі діти – ті поїхали. Решта були до останнього, до штурму. Коли ми вже переїхали з Криму в Миколаїв, багато хлопців просилися в АТО, на передову. І було багато жінок, які і тоді говорили: "Я з тобою", писали рапорт, просили відправити їх разом із чоловіком. Не пустили", – розповіла Мамчур.

Прес-центр штабу АТО оприлюднив відео із привітаннями до 8 Березня від українських військових. Чоловіки побажали українським жінкам найшвидшого повернення додому їхніх близьких з фронту.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо помирати, то разом" - дружина Мамчура розповіла, як жінки захищали Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути