четвер, 02 травня 2019 16:18

Ядерну зброю Україні ніхто не поверне

Ядерну зброю Україні ніхто не поверне
Апаршин пояснив, що ядерна зброя в сучасних умовах не врятувала б Україну від війни з РФ. Фото: Апостроф

Україна має ресурс для відновлення ядерної зброї, але це не має сенсу.

Всі проблеми, пов'язані з озброєнням, треба детально обговорювати, каже радник радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин, пише Апостроф.

"Я б вже не радив цього робити. Добре, була б у нас ядерна зброя. Але хіба 2014-го в Криму ми б її застосували? Ми можемо відновити ядерну зброю, я вірю, що у нас є такий потенціал, але як тільки ми почнемо цим займатись, отримаємо такі санкції, що у нас взагалі нічого не залишиться", — каже він.

На його думку, перш, ніж укладати будь-які угоди, слід їх вивчити.

"Ми вже з вами проходили такі випадки, коли безпосередньо з кимось домовляємось, а зранку прокидаємось, а домовленостей вже немає. А от коли ми домовимось ще й з сильними гравцями, то вони скажуть: слухайте, так не можна, ви ж домовились, ви маєте виконувати. А далі механізм забезпечення виконання домовленостей. Це потрібно дуже детально вивчати, обговорювати", — додав Апаршин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО засідатиме в Києві

Наразі йде війна, але Україна виконує всі зобов'язання, які ратифікувала Верховна Рада.

"Україна – це гарант виконання зобов'язань. На сьогоднішній день Україна чітко виконує зобов'язання про скорочення звичайних збройних сил в Європі. У нас війна, у нас є агресор, а Україна виконує всі зобов'язання, які ратифіковані Верховною Радою. Але якщо ми беремо на себе певні зобов'язання, то й від вас ми хочемо бачити такі ж партнерські відносини. Інакше я буду шукати інакші шляхи захисту своєї території. І я їх знайду. Але й територію я вам більше не віддам", — підсумував радник.

Україна стане членом НАТО і Росії доведеться із цим змиритись. Про це заявив радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.

За 5 років Росія відновила проти України угруповання військ, яке було у групі радянських військ у Німеччині проти НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Ядерну зброю Україні ніхто не поверне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути