четвер, 02 травня 2019 12:27

Україна буде членом НАТО — радник новообраного президента

Україна буде членом НАТО — радник новообраного президента
Україні треба посилювати зв'язки із США та Великою Британією, каже оборонний радник Володимира Зеленського.

Україна стане членом НАТО і Росії доведеться із цим змиритись. Про це заявив радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.

За 5 років Росія відновила проти України угруповання військ, яке було у групі радянських військ у Німеччині проти НАТО, розповів Апаршин в інтерв'ю "Апостроф"

"Я навіть можу вам за номерами назвати: Калінінград – шоста армія, під Москвою; перша танкова дрезденська армія, далі 8, 20, 48, 9, 2 армії. Це дзеркальне перенесення на територію Російської Федерації частин і з'єднань із групи радянських військ у Німеччині, а там було угрупування чисельністю у півтора мільйони. Такі з'єднання для парадів не створюються. Там є і ракетні комплекси "Іскандер", і авіація з радіусом дії вже до Львова. Російська Федерація готується до війни.

...Це угрупування військ вони заздалегідь створюють проти НАТО. Вони вважають, що все одно прийде момент, коли їм доведеться погодитись, що Україна буде членом НАТО", — пояснив радник Зеленського.

"Сьогодні у нас – поки що дуже небезпечна ситуація. Тому новому президенту України доведеться вирішувати, що з цим робити. Наші Збройні сили спроможні повноцінно забезпечити нашу з вами безпеку", — додав Апаршин.

Радник Зеленського назвав деокупацію Донбасу "перспективою на 5 років".

"Якщо на сьогоднішній день Донбас – це перспектива на 5 років, то Крим – це перспектива більш віддалена. Але я не бачу сьогодні можливості повернути наші території за рахунок військової операції. Я можу спланувати цю операцію. Я знаю людей, які спроможні її провести. Ми можемо виконати будь-які розрахунки аж до калібрів. Але я б не радив нікому взагалі розглядати можливість повернення наших територій військовим шляхом. Втрати будуть величезними", — сказав він.

"Я б все зробив для того, щоб, зрештою, Сполучені Штати були залучені до цього процесу (деокупація. - Gazeta.ua). Це позиція потужного гравця, до якого прислуховуються. Мені дуже близька позиція Великої Британії. Я б все ж таки почав переговори щодо миротворчих сил, щодо їхнього виходу на кордон між Україною та Росією", — заявив Апаршин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодних прямих переговорів із Путіним і бойовиками — штаб Зеленського

12 квітня минуло 5 років від початку російської агресії проти України.

За час війни Україна втратила майже 4 тис. солдатів, 20 тисяч зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде членом НАТО — радник новообраного президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути