субота, 02 березня 2019 09:56

11 країн зробили жорстку заяву про Крим

11 країн зробили жорстку заяву про Крим
11 країн засудили російську анексію Криму. Фото: pravyysektor.info

11 країн не визнали захоплення Криму Росією.

"Незаконна анексія Криму - акт, засуджений міжнародним співтовариством, який поставив під загрозу міжнародну систему, засновану на правилах. Нелегітимний "референдум" у Криму 16 березня 2014 року був визнаний міжнародним співтовариством незаконним і недійсним", - йдеться у заяві глав МЗС, повідомляє The Guardian.

Також зазначено, що ООН і низка інших організацій повідомляють про серйозні порушення прав людини в Криму щодо етнічних меншин кримськотатарського народу, етнічних українців, російських православних релігійних меншин і активістів громадянського суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У колонії Сенцов займається творчістю" - адвокат

Міністри закордонних справ зазначили, що засуджений російським судом український режисер Олег Сенцов став символом боротьби за звільнення політв'язнів, які перебувають в Росії і в усьому світі.

Постійна палата третейського суду в Гаазі визнала незаконним захоплення активів "Нафтогазу" під час анексії Криму. Міжнародний трибунал ухвалив рішення про притягнення Росії до відповідальності через порушення двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «11 країн зробили жорстку заяву про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути