середа, 30 грудня 2020 11:52

Зброя і "товару" на 35 млн: під Києвом викрили 3 потужні нарколабораторії
9

На Київщині правоохоронці викрили міжрегіональну мережу наркоторгівлі, яка через інтернет збувала свій "товар" в особливо великих розмірах.

Про це повідомила пресслужба Офіса генерального прокурора.

Автор: Офіс генерального прокурора
  Нарколабораторії протягом доби дозволяли виготовляти близько 1 кг психотропних речовин
Нарколабораторії протягом доби дозволяли виготовляти близько 1 кг психотропних речовин

"Троє киян організували наркобізнес, залучивши до незаконної діяльності осіб зі знаннями в галузі хімії, необхідними для виготовлення психотропних речовин. Встановлено, що в Київській області були облаштовані 3 нарколабораторії, потужність яких дозволяла протягом доби виготовляти близько 1 кілограма психотропних речовин", - йдеться в повідомленні.

"Товар" збували виключно гуртовими партіями через інтернет-магазин та поштові відділення логістичного сервісу. Там працювали 2 члени угруповання, які здійснювали відправлення. Отриманий прибуток "відмивався" шляхом обготівковування коштів через електронні гаманці.

Правоохоронці провели 28 обшуків у лабораторіях, облаштованих для фасування та зберігання речовин, а також за місцем проживання ділків та автомобілях.

Автор: Офіс генерального прокурора
  За попередньою оцінкою вартість вилучених речовин складає близько 35 млн грн
За попередньою оцінкою вартість вилучених речовин складає близько 35 млн грн

"Вилучили понад 110 літрів прекурсорів, 200 літрів психотропної речовини у рідкому вигляді, 26,5 кілограма наркотичних засобів та психотропних речовин - близько 20 кілограмів Альфа PVP, 244 пігулки екстазі, понад 140 грамів канабісу, 5 пакетів псилоцибінових грибів, 5 ампул трамадолу, 6 пластин метадону, та понад 40 одиниць різного лабораторного обладнання", - додали в повідомленні.

Також вилучили предмети схожі на вогнепальну зброю, набої до них, 5 гранат, гранатомет, холодну зброю та 2 радіостанції, 4 автомобілі, якими вони користувалися, грошові кошти в сумі 31 тис. грн, $113 тис., іншу іноземну валюту у незначній кількості та банківські картки.

Автор: Офіс генерального прокурора
  Також вилучили вогнепальну зброю
Також вилучили вогнепальну зброю

Слідство встановило, що ряд наркоугруповань з різних регіонів закуповували "товар" у членів даного злочинного угруповання на Київщині, та займалися його збутом через інтернет-ресурси.

У результаті спецоперації припинили діяльність понад 100 інтернет-магазинів із продажу наркотиків та психотропних речовин, які діяли на території всієї України. Вартість вилучених наркотичних засобів становить близько 50 млн грн.

Автор: Офіс генерального прокурора
  По вилученому призначені експертизи
По вилученому призначені експертизи

8 членам злочинного угруповування повідомили про підозру. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні. Досудове розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наварили на 1 млн грн: викрили ділків, які організували продаж наркотиків

Правоохоронці затримали капітана Національної гвардії України. Він продавав амфетамін, метамфетамін та PVP.

Зараз ви читаєте новину «Зброя і "товару" на 35 млн: під Києвом викрили 3 потужні нарколабораторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути