вівторок, 29 грудня 2020 18:11

Наварили на 1 млн грн: викрили ділків, які організували продаж наркотиків
8

У Тернополі поліцейські викрили ділків, які продавали наркотики.

Заборонений бізнес організували шестеро наркозалежних чоловіків віком від 30 до 50 років. Варили наркотики на різних квартирах, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцер Нацгвардії варив та продавав наркотики

У Тернополі поліцейські викрили ділків, які продавали наркотики
Фото: npu.gov.ua
Заборонений бізнес організували шестеро наркозалежних чоловіків віком від 30 до 50 років
У Тернополі поліцейські викрили ділків, які продавали наркотики
Варили наркотики на різних квартирах
У Тернополі поліцейські викрили ділків, які продавали наркотики

"Усі учасники мешкали на різних масивах міста в багатоквартирних будинках, де по черзі варили, розповсюджували та вживали наркотики. Сусіди неодноразово скаржилися в поліцію на різкий запах ацетону, на розкидані в під'їзді та у дворі шприці та на сторонніх підозрілих осіб", - йдеться в повідомленні.

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області Михайла Димиди, усі шестеро підозрюваних мають 20-річний досвід вживання наркотиків.

"Організував групу їхній спільний знайомий. За грам опію продавці просили 100 гривень, а 300 гривень вартував грам марихуани. Дорожче коштували психотропні та лікарські нарковмісні препарати - приблизно по 600 гривень", - говорить Михайло Димида.

Поліцейські провели з десяток обшуків і вилучили марихуану елітних сортів, психотропні та сильнодіючі лікарські препарати. За реалізацію цього товару на "чорному" ринку порушники могли заробити мільйон гривень.

Основний асортимент наркотиків організатор зберігав на своїй дачі за високим кам'яним парканом, під сигналізацією та відео наглядом. Товар заховав у сейфі. Ключі давати відмовився, а тому бійцям спецпідрозділу КОРД довелося застосовувати спецтехніку. Знайшли у підозрюваного вогнепальну та холодну зброю без будь-яких дозволів. У ході розслідування стало відомо, що макову соломку купували у селян.

Організатору незаконного бізнесу оголосили про підозру і обрали запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 126 тис. грн. Вирішується питання про оголошення підозри іншим учасникам незаконних заробітків та обрання їм запобіжного заходу.

Співробітники Держприкордонслужби спільно з іншими правоохоронними органами виявили чергову партію кокаїну в порті "Південний" з Еквадору. Наркотики були в контейнері з вантажем фруктів.

Зараз ви читаєте новину «Наварили на 1 млн грн: викрили ділків, які організували продаж наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути