четвер, 21 лютого 2019 19:30

Збитковий Київпастранс зробить собі сайт за мільйон гривень

Збитковий Київпастранс зробить собі сайт за мільйон гривень
Столичне КП "Київпастранс" замовило розробку свого сайту за 979,9 тисяч грн. ФОТО: Depositphotos

Столичне КП "Київпастранс" замовило розробку свого сайту за 979,9 тисяч грн.

Договір уклали з ТОВ "Бейсік Груп", яке належить Костянтину Ляшуку. Раніше він працював помічником нардепа Станіслава Довгого, батька екс-секретаря Київради Олеся Довгого. Статутний фонд компанії становить 21 тисячу грн, пише "КиевVласть".

За даними системи держзакупівель Prozorro, сайт повинен відповідати вимогам: адаптований до робочих станцій, ноутбуків, мобільних пристроїв; з підтримкою відображення сайту на мобільних пристроях на базі ОС Android і iOS; можливість повнотекстового пошуку по всіх розділах сайту, реєстрації користувачів з правами "Відвідувач" через панель користувача, включаючи реєстрацію через соцмережі, створення користувачів рівня "Адміністратор" і з можливістю обмеження прав в рамках окремих розділів і функцій.

Участь в тендері брали тільки 2 компанії: ТОВ "Герменевтика" і ТОВ "Бейсік Груп".

Наприкінці 2018-го Київпастранс та "Бейсік" вже укладали угоду щодо розробки сайту - на 713 тисяч грн. До 1 лютого цього року компанія мала розробити корпоративний дизайн та стиль, екранні форми і дизайн веб-порталу Київпастрансу (основного і мобільних версій).

Костянтин Ляшук також заснував ТОВ "Науково-дослідний інститут інформаційно-телекомунікаційних систем і нанотехнологій" і ТОВ "СПФ Україна". Останнє фігурувало у кримінальному провадженні. Його посадовці у 2012-2015 роках завищили вартість ремонту в Національному медуніверситеті імені О. О. Богомольця. Керівництво медустанови його оплатило.

У 2013-ому "Бейсік" надавало свої послуги Генпрокуратурі при Вікторі Пшонці. Компанія розробляла систему дистанційного навчання. Сума угоди склала 2,47 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні чиновники розікрали з бюджету шалені гроші

У столичному метрополітені встановлять табло зі зворотнім відліком часу. Вартість цього задоволення ще невідома. Однак, як раніше повідомляли у підземці, кошторис може становити від 11 до 140 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Збитковий Київпастранс зробить собі сайт за мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути