пʼятниця, 12 березня 2021 12:27

Виявили купу порушень: подробиці пожежі в будинку для літніх людей

Виявили купу порушень: подробиці пожежі в будинку для літніх людей
У Києві будинок для літніх людей, де сталася пожежа, працював з порушеннями. Фото: Нацполіція

З 4 до 17 лютого в приватному будинку для людей похилого віку "Срібний вік. Еліт", де спалахнула пожежа, проводили позапланову перевірку.

У результаті виявили 44 порушення, повідомила пресслужба КМДА.

"Було виявлено 42 порушення правил пожежної безпеки та 2 порушення Кодексу цивільного захисту, щодо яких складено відповідний акт. Власнику дано місячний термін на усунення порушень", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ТОВ "Срібний вік. Еліт" зареєстроване в Дарницькому районі столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна пожежа вирує в київському готелі

"Районна адміністрація неодноразово зверталася до закладу з проханням внести дані до реєстру надавачів соціальних послуг. Проте суб'єкт здійснення діяльності на це ніяк не відреагував. Відповідальність за невнесення даних до реєстру не передбачена", - додали в повідомленні.

Влада міста закликала власників приватних пансіонатів для літніх людей "усунути всі недоліки, які були виявлені в лютому цьогоріч".

Пожежа в приватному пансіонаті "Золотий вік" виникла 12 березня вранці. Загорілася покрівля триповерхової будівлі на вул. Лісозахисна, 11-Б Києва. У ній перебували 65 осіб похилого віку. Їх та ще 15 осіб персоналу евакуювали. У результаті пожежі жертв та постраждалих немає. За фактом займання поліція відкрила кримінальне провадження - порушення вимог пожежної безпеки.

Перевірити стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах та гостелах України ДСНС доручили після трагедії в пансіонаті Харкова. Там під час пожежі загинули 15 людей похилого віку. Усі були лежачі, то ж не могли врятуватися.

Станом на 29 січня 2021-го в Києві виявили 33 приватні пансіонати для літніх людей та реабілітаційні центри. Кримінальні справи порушили щодо 9 таких закладів.

Зараз ви читаєте новину «Виявили купу порушень: подробиці пожежі в будинку для літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути