понеділок, 29 травня 2017 18:20

Від злиднів до мільйонерів: стали відомі статки депутатів Київради

Громадська організація "Чесно" проаналізувала декларації депутатів Київради. Найбагатшим, згідно з дослідженням, став Костянтин Яловий він має понад 309 млн грн статку. Найбіднішими, за результатами е-декларування 2016 року, стали представники "Єдності" Олександр Бродський та Олексій Новіков. Вони за рік заробили 0 грн.

Про це йдеться на сайті організації.

Найбагатшим депутатом у 2016 році за рівнем доходів стала Ольга Веремеєнко. Вона задекларувала, як заступник директора ПП "Акрілат-Хімконтракт", понад 26 млн грн.

"Майже вся ця сума доходу Веремеєнко - дивіденди чоловіка на "Акрілат-Хімконтракт". Зарплатня на підприємстві в мільйонерів Веремієнків в межах 300-420 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Депутат від "Єдності" Костянтин Яловий не потрапив у топ-5 за рівнем доходів 2015 року. Але у 2016 його дохід становив уже більше 20 млн грн.

Автор: kiev.pravda.com.ua
  Депутати з найбільшими доходами за 2016 рік
Депутати з найбільшими доходами за 2016 рік

"Усього разом з дружиною він задекларував майже 310 мільйонів капіталу. Більшість - заслуга сімейного бізнесу дружини. Вона є власницею 30% від загального капіталу "Укрфлори" (еквівалент 3 млн 360 тис. грн). Зарплата депутата-мільйонера, з якої треба платити податок, традиційно невисока. Юрисконсульт Яловий у ТОВ "Енергетичне партнерство" отримав 180 тис. грн", - відзначили у громадському русі.

На третьому місці за рівнем доходів у 2016 році опинився депутат Ігор Кісільов. Він отримав майже 11 млн. У декларації відзначив це, як "подарунок у грошовій формі" дружини. Сам же Кісільов не заробив ані копійки, але зміг заощадити 10 тис. доларів.

Дружина депутата Олена Ялова, донька екс-нардепа Пилипишина, співвласниця "Укрфлори" З неї вона отримала 1,8 млн грн дивідендів. Підприємство їй повернуло майже 10 млн грн поворотної фіндопомоги. За рік підприємницької діяльністі вона заробила 1 млн 300 тис. грн. За основним місцем роботи отримала трохи більше, ніж чоловік.

Замикає п'ятірку найбагатших за рівнем доходів депутат від БПП "Солідарність" Сергій Пилипенко, який у 2016 році збільшив свій дохід майже у 9 разів порівняно з попереднім роком, задекларувавши 9 млн 914 тис. 337 грн. У 2015 році його дохід становив 1 млн 185 тис. 520 грн.

Автор: kiev.pravda.com.ua
  ТОП найбідніших депутатів
ТОП найбідніших депутатів

Сергій Пилипенко - генеральний директор ПрАТ "Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської".

Першим місцем у ТОП-5 добровільно поступився представник "Самопомочі" Андрій Осадчук, який заявив, що не може поєднувати депутатський мандат з роботою в "Київстар", оскільки це могло суперечити правилам американської біржі, яка забороняє виплачувати будь-які кошти особам пов'язаним з політичними організаціями. Осадчук пояснював, що йде з "Київстар", щоби займатися тільки Київрадою.

"Ті, хто працює, їм надзвичайно складно це все поєднувати. В цьому є основна проблема корупції, бо законодавство створене таким чином, що не дозволяє людям нормально працювати на благо громади, а це ж повноцінна робота. За півтора роки роботи в Київраді я стверджую - це повноцінна робота. Зараз 10 хв на 6-ту вечора, а я їду на зустріч з ОСНами. Замість того, щоб йти гуляти зі своїми трьома дітьми. "Безкоштовні депутати і дешеві державні чиновники коштують дуже дорого бюджету", - сказав представник "Самопомочі" Андрій Осадчук.

Незважаючи на нульві доходи Бродський разом з дружиною мають заощадження. У кожного по 315 тис. грн, 35 тис. доларів і по 40 тис. євро. Всі гроші зберігають в готівці.

Депутат Олексій Новіков від "Єдності" не вказав у декларації своїх доходів за 2016 рік. Депутат повідомив, що торік жив лише на заощадження від продажу нерухомості в попередні роки. У декларації вказав, що має заощадження готівкою в розмірі 152 тис. 300 дол. Ще 15 тис. дол, згідно з декларацією, чоловіку заборгувала третя особа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина нардепа купила нерухомість в окупованому Криму

Депутат Ірпінської міськради Ігор Оверко має у власності 186 квартир. Загальна площа - більша, ніж футбольне поле стадіону "Олімпійський". 2016 року володів 586 квартирами, 400 з них продав.

Зараз ви читаєте новину «Від злиднів до мільйонерів: стали відомі статки депутатів Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути