четвер, 05 квітня 2018 13:32

У столиці декомунізована кожна десята вулиця

У столиці декомунізована кожна десята вулиця
Демонтували понад 50 об'єктів, які потрапили під Закон про декомунізацію. Фото: "Дзеркало тижня"

На початок квітня 2018 року в Києві перейменували 260 з 2763 вулиць. Тобто кожну десяту.

Про це написав депутат Київради Олександр Пабат у Facebook.

Також демонтували понад 50 об'єктів, які потрапили під Закон про декомунізацію.

"До списку з 47 пам'ятників і пам'ятних знаків, демонтованих у чотирьох районах столиці з абсолютним лідерством Печерського району, додалися 17 об'єктів у Шевченківському районі, вісім демонтованих службами Дніпровської РДА пам'ятних дощок особам, тим чи іншим чином причетним до голодомору 1932-1933 років, а також пам'ятники Леніну з території підприємств Святошинського району. Демонтовані дошки утилізували через численні ушкодження при знесенні. Інформації, де знаходяться ті "святошинські Леніни" в КМДА немає. До речі, Печерська районна адміністрація весь демонтований скарб передала в Державний музей авіації", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декомунізація продовжується: у Києві може з'явитися вулиця Кубанської України

З різних причин досі не демонтовані:

Пам'ятник екіпажу бронепоїзда "Таращанець" (Дарницький район). Встановлений на місці загибелі екіпажу і є пам'ятником історії національного значення, має охоронний статус.

Скульптурна композиція воїнам-визволителям (Оболонський район). Тут демонтували окремі елементи і встановили український прапор.

Два об'єкти в Солом'янському районі: барельєф на станції метро Вокзальна, бюст Кудряшову на території Київського вищого професійного училища залізничного транспорту.

Шевченківський район представлений: прикритим Леніним на станції метро Театральна (демонтаж вимагає проектного рішення), пам'ятником Щорсу, бюстом Артема по вул. О.Теліги, бюстом Чкалова по вул. Олеся Гончара, пам'ятником Кирпоносу в сквері по вул. Кирпоноса.

У Києві можуть запровадити мораторій на перейменовування вулиць на 7 років. Секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що процес декомунізації в столиці практично завершено.

Зараз ви читаєте новину «У столиці декомунізована кожна десята вулиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути