пʼятниця, 28 квітня 2017 13:55

У ЗМІ докладно розповіли про ризики купівлі приміської нерухомості

У ЗМІ докладно розповіли про ризики купівлі приміської нерухомості

Купуючи квартиру за Києвом, потенційний покупець ризикує зіткнутися з багатьма новими для себе житловими і побутовими проблемами, заплативши при цьому практично ті самі гроші, що й за столичну нерухомість. Подібна ситуація склалася через поширені омани, якими часто користуються оператори ринку периферійної нерухомості, про уявну дешевизну життя за Києвом. Про це йдеться в матеріалі "Підводні камені при покупці житла в передмісті", який вийшов у виданні "Факти" від 28 квітня 2017 року.

Автор матеріалу пише, що в столиці ціни стартують від 15 тисяч гривень, а середня вартість квадратного метра в новобудовах передмістя і містах-сателітах Києва коливається в межах 11900-14200 гривень за квадратний метр. Подібна різниця просто не в змозі покрити всіх ризиків, які несе в собі периферійна нерухомість.

"Ризики при покупці заміської нерухомості виникають ще на початковому етапі через відсутність механізму контролю надійності компанії-забудовника і/або новобудови. Відповіді на питання про дотримання будівельних норм і дає Містобудівний кадастр відповідного регіону", - йдеться в статті.

У Києві Містобудівний кадастр діє більше двох років. Будь-хто може перевірити надійність житлового комплексу за кілька хвилин. В області ж такої можливості немає.

"Щоб зменшити ризики, убезпечити себе від афер в процесі покупки нерухомості, розумно звертатися до надійних, перевірених забудовників. У столиці вибір зробити просто серед кількох ключових лідерів, мова йде про Київміськбуд, Укрбуд, UDP, "К.А.Н. Девелопмент", "Інтергал-Буд". Їх багаторічна діяльність на ринку, авторитет і високі репутаційні ризики гарантують виконання взятих зобов'язань. Саме на ці компанії припадає понад половина всіх будівельних проектів", - пише журналіст.

Забудовники в передмісті - це переважно дрібні регіональні компанії, провідні один-два проекти. Природно, їм не так важлива репутація, їх завдання - забудова з метою моментального заробітку з максимальним прибутком. У матеріалі це називається однією з причин численних будівельних афер у Київській області.

Автор статті, ґрунтуючись на даних експертів, приходить до висновку, що надійніше купувати квартиру все ж у столиці.

Зараз ви читаєте новину «У ЗМІ докладно розповіли про ризики купівлі приміської нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути